Topformula | Bromelain Tuggummi
Senaste lägsta pris: 66 kr
Nyhet!
Bromelain Tuggummi från Topformula - En ny, unik möjlighet för din matsmältning.
Protein är komplext för magen att bryta ned och personer som äter en mycket proteinrik kost kan uppleva besvär med matsmältningen. Har du ett paket Bomelain Tuggummi i väskan kan du enkelt råda bot på eventuella obehag efter en tyngre måltid.
Vad är Bromelain?
Det proteinspjälkande enzymet bromelain utvinns från ananas och det hittas främst i stammen på frukten. Men vad innebär ett proteinspjälkande enzym? Jo det betyder att det bryter ned proteiner från kosten till mindre beståndsdelar så att kroppen får lättare att ta upp näringen. Därmed bidrar produkten till att minska obehag och förbättra matsmältningen.
Bromelain mäts i enheten GDU som står för Gelatin Digestion Units. Det anger med andra ord förmågan att smälta gelatinprotein. Vår produkt innehåller 2500 GDU per tuggummi.
Om du upplever att det kittlar, svider och sticker i munnen eller på tungan när du äter ananas så är det just bromelainet som ger den känslan.
Hur ska tuggummit användas?
Ta ett tuggummi direkt efter avslutad måltid. Det ska tuggas i minst 15-20 minuter för att fylla sin funktion.
Vårt tuggummi har en fräsch smak av citron och lime.
Bromelain Tuggummi från Topformula:
Innehåll | Mängd | % av DRI |
---|---|---|
Bromelain | 50 mg (2500 GDU) | - |
**Dagligt referensintag
Ingredienser:
Fyllnadsmedel (tuggummibas), sötningsmedel (isomalt, xylitol, mannitol, sorbitol, sukralos, acessulfam K*), arom (citron/lime), klumpförebyggande medel (magnesiumsalter av vegetabiliska fettsyror, talk, kiseldioxid), ytbehandlingsmedel (gummi arabicum, kalciumkarbonat, maltodextrin, karnaubavax), bromelain (Ananas comusus), risstärkelse, emulgeringsmedel (mono-och diglycerider av fettsyror), antioxidationsmedel (tokoferolrika extrakt).Rekommenderat intag:
1 tuggummi vid behov efter måltid tuggas minst 15-20 min. Innehåller sötningsmedel. Överdriven konsiumtion kan ha laxerande verkan. Överskriv ej dagligt rekommenderat intag.