- Köp 2 st Green Coffee - Få den ena till 50% rabatt
Topformula | Green Coffee
Köp 2 st
Få den ena till 50% rabatt
Senaste lägsta pris: 109 kr
Nyhet!
Green Coffee från Topformula - Kaffe i sin ursprungliga form
Grönt kaffe är, för de flesta,mindre känt än det kaffe vi är mest vana vid men dessa bönor kan vara mycket fördelaktiga för vår hälsa och vår kropp.
Skillnaden mellan gröna och svarta bönor.
Green coffee (grönt kaffe) är kaffe i sin ursprungliga form, innan bönorna rostas. Kaffeplantans bönor, som ursprungligen är gröna, genomgår en rostningsprocess innan de blir de mörkbruna bönorna som vi vanligtvis använder för att brygga kaffe.
Grönt kaffe består av de oprocessade kaffebönorna, som skördas och torkas innan de används. De torkade bönorna är mycket ljusare än de rostade, och de har en ganska mild och något syrlig smak om de kokas eller bryggs direkt.
Det verksamma ämnet i gröna kaffebönor är klorogensyra vilken är långt mer bevarad i gröna bönor än i rostade svarta kaffebönor. Fermenteringen gör att de kan bibehålla sin höga halt av klorogenet. Till skillnad från vanligt svart kaffe innehåller gröna kaffebönor en hög halt klorogensyra men enbart en väldigt liten mängd koffein, som i stort sett elimineras under tillverkningsprocessen.
Klorogensyra.
Klorogensyra är en naturlig fenolsyra som finns i många växter, men den är särskilt rik i kaffe, särskilt i gröna kaffebönor innan de rostas. Den hittas också i andra livsmedel som äpplen, päron, bär, potatis och vissa grönsaker.
Den bidrar till många av de egenskaper som kaffe har innan det genomgår rostning. När kaffebönorna rostas minskar halten av klorogensyra, eftersom denna syra bryts ner under rostningsprocessen. Därför är grönt kaffe (de orostade bönorna) den största källan till syran i fråga.
Klorogensyra besitter en mångsidighet i hur den kan påverka växter och livsmedel. Hos växter hjälper den till att skydda dem mot skadliga mikroorganismer och kan även bidra till växtens överlevnad genom att fungera som en skyddande substans.
Green Coffee från Topformula:

Innehåll | 2 kapslar | 3 kapslar | %DRI* |
---|---|---|---|
Kaffebönsextrakt | 800 mg | 1200 mg | - |
- varav klorogensyra | 360 mg | 540 mg | - |
* Dagligt referensintag
Ingredienser:
Extrakt av grön kaffeböna (Coffea arabica L) ytbehandlingsmedel (hydroxipropylmetylcellulosa), fyllnadsmedel (cellulosa), klumpförebyggande medel (magnesiumsalter av vegetabiliska fettsyror).
Rekommenderat intag:
2-3 kapslar per dag sväljes hela med vätska. Överskrid ej rekommenderat dagligt intag.